100’üncü yılda Şehitlere 100 gül

612

Kütahya’da lise öğrencileri, Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkmasının 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, şehitler adına 100 gülün dikimini gerçekleştirdi.

Kütahya Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Milli Mücadelenin 100. yılında şehitler 100 gül armağan etti.

Milli değerlere duyarsız kalmayan ASE Sosyal Bilimler Lisesinden bir grup öğrenci, bir asırlık maziye sahip bu özel zamanı güllerle anmak istedi.
Kendi imkanlarıyla temin ettikleri gülleri, okul idaresinin ve öğretmenlerinin desteğiyle toprakla buluşturan öğrenciler, bu anlamlı çalışmaya şehitleri de dahil ederek 100 güle Kütahyalı 100 şehidin adını verdi.

Her bir güle, vatanı için şehit düşmüş askerlerin şehadet bilgilerinin yer aldığı künyeleri takarak onları kalplerde güllerle yaşatmak istedi.
Okul müdürü Ahmet İren, çalışmanın milli değerlere verilen önemin ortaya konması bakımından takdire şayan olduğunu belirterek emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Gurur ve mutluluğu bir arada yaşayan öğrenciler, gülleri sevgileriyle besleyeceklerini söylediler. İLHAN ASLAN